Denk mee over de
Omgevingsvisie Neder-Betuwe!

U kunt op meerdere manieren uw mening geven over de Omgevingsvisie Neder-Betuwe:

 • Vul de online vragenlijst in. De vragenlijst bestaat uit 5 vragen. Twee vragen gaan over het dorp waar u woont en drie vragen gaan over het buitengebied rondom uw dorp.
  Klik hier voor de vragenlijst.

 • U vult een papieren vragenlijst in. Dat kan op een van de inloopbijeenkomsten die de gemeente organiseert in de week van 20 september. U kunt deze zonder aanmelding bezoeken en daar in gesprek gaan over de Omgevingsvisie, vragen stellen en meer informatie bekijken. Zie de agenda voor de mogelijkheden.

 • Doe mee met de online informatiebijeenkomst die we organiseren op woensdagavond 22 september.
  We presenteren de speerpunten, waarden en ontwikkelrichtingen van de Omgevingsvisie en gaan met u in gesprek over de inhoud van de visie . De avond vindt plaats via Zoom van 19.30 tot 21.30 uur. Wilt meedoen? Meld u aan middels het formulier of door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op de dag zelf ontvangt u een link naar de online bijeenkomst.

Vul de peiling uiterlijk 27 september in

Meedenken over de waarden die Neder-Betuwe kenmerken en de speerpunten voor de fysieke leefomgeving die we de komende jaren willen ontwikkelen? Dat kan! De gemeente wil graag weten of u Neder-Betuwe herkent in de Omgevingsvisie. Geef uw mening en doe mee aan de peiling. U kunt de peiling invullen van 14 t/m 27 september.

Door de peiling in te vullen denkt u mee over wat we willen behouden in onze omgeving en waar we rekening mee houden bij nieuwe ontwikkelingen in de buitenruimte. Uw antwoorden gebruiken we om de Omgevingsvisie aan te scherpen.

Meer informatie over Omgevingsvisie

Iedere gemeente in Nederland stelt een omgevingsvisie op voor de fysieke leefomgeving. In de Omgevingsvisie staat hoe inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente denken dat Neder-Betuwe zich kan en zou moeten ontwikkelen de komende jaren.

Online informatieavond

Woensdag 22 september van 19.30 tot 21.30 uur

Op deze pagina kunt u zich t/m 21 september aanmelden om de online informatieavond bij te wonen. Na aanmelding ontvangt u een link voor zoom. 

Openbare raadsvergadering

Donderdag 30 september
(Gemeentehuis in Opheusden, Burgemeester Lodderstraat.
Inloop va 18.30, start 18.45. Eindtijd 22.30)

Op deze pagina kunt u zich t/m 29 september aanmelden om de raadsvergadering bij tre wonen bij te wonen. Na aanmelding ontvangt u een link voor zoom. 

Omgevingsvisie is onderdeel van Omgevingswet

Op 1 juli 2022 treedt de Omgevingswet in werking. Met deze wet wil Nederland de regels voor ruimtelijke ontwikkeling eenvoudiger maken. De Omgevingswet vervangt alle wetten en regels voor wonen, ruimte, infrastructuur, milieu en water die we op dit moment nog gebruiken. Daarmee wil het Rijk het makkelijker maken voor u als u bijvoorbeeld een schuur wilt bouwen, uw bedrijf uit wilt breiden of een activiteit in de buurt wilt ondernemen. U heeft dan met de nieuwe Omgevingswet te maken met maar één wet, één loket en één procedure. Alle gemeenten, provincies en waterschappen krijgen te maken met deze wet. De Omgevingsvisie is een onderdeel van de uitvoering van deze nieuwe wet.

Meer informatie en contact

Als u vragen of opmerkingen heeft over de peiling Omgevingsvisie, kunt u een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan nemen we contact met u op. Als u liever telefonisch contact heeft, kunt u bellen naar 14 0488. Geeft u dan svp aan dat u een vraag heeft over de Omgevingsvisie.   

Agenda bijeenkomsten Omgevingsvisie

 • Doorlopend
  13 t/m 28 september
  Online vragenlijst
 • Maandag 20 september
  10.00 – 12.00 uur
  Inloopbijeenkomst Opheusden

  Hal gemeentehuis
  Burgemeester Lodderstraat 20

 • Dinsdag 21 september
  10.00 – 12.00 uur
  Inloopbijeenkomst Kesteren

  Dorpshuis Kesteren
  Nedereindsestraat 27a

 • Woensdag 22 september
  10.00 – 12.00 uur
  Inloopbijeenkomst Ochten

  Dorpshuis Ochten
  Dokter M. van Drielplein 2

 • Woensdag 22 september
  19.30 – 21.30 uur
  Online informatiebijeenkomst

  Via Zoom
  U ontvangt de link na aanmelding

 • Donderdag 23 september
  10.00 – 12.00 uur
  Inloopbijeenkomst IJzendoorn/Echteld

  Gerrit van Riemsdijkhuis
  J.R. Zeemanstraat 12a

 • Vrijdag 24 september
  13.00 – 15.00 uur
  Inloopbijeenkomst Dodewaard

  Kantine Verenigingshal de Eng
  Dalwagen 78b

 • Donderdag 30 september
  Avond en exacte tijd volgen nog
  Openbare raadsvergadering

  Gemeenteraad gaat aan de hand van dilemma’s in gesprek met een aantal ondernemers en inwoners over de Omgevingsvisie. (Gemeentehuis in Opheusden, Burgemeester Lodderstraat. Inloop va 18.30, start 18.45. Eindtijd 22.30). Aanmeldformulier.

Onduidelijkheden

Begrijpt u de website niet of kunt u iets niet vinden?
Neem dan contact op en wij helpen u verder. 

Schrijf ons

Postbus 20
4043 ZG Opheusden

Fax: (0488) 44 99 99
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KVK nummer 30276311
BTW nummer NL810162593B01
IBAN NL83BNGH0285094955
BIC BNGHNL2G

Bel ons

14 0488 (6 cijfers)
Calamiteiten (in de openbare ruimte): 0345-585353 (tijdens kantooruren) of 06-21896420 (buiten kantoortijden).
Per 1 mei 2017 verzorgt Avri onze calamiteitendienst. Buiten kantoortijd: alleen voor meldingen die geen uitstel kunnen hebben tot de volgende werkdag, zoals een ongeval, oliespoor, verstopping of wegverzakking.

Belt u bij een psychische crisis de huisarts: deze kan u doorverwijzen naar de crisisdienst.