Denk mee over de
Omgevingsvisie Neder-Betuwe!

Hoe verder

Eind oktober ligt de Omgevingsvisie 6 weken ter inzage. In deze periode kunt u een zienswijze indienen. De zienswijze wordt betrokken bij de besluitvorming door de raad.
De verwachting is dat de gemeenteraad in januari/februari 2022 een besluit neemt over de visie. Via het Gemeentenieuws wordt bekend gemaakt wanneer en waar de visie ter inzage komt te liggen.

Resultaten van de peiling Omgevingsvisie Neder-Betuwe

Van 14 september t/m 27 september organiseerden een peiling over de Omgevingsvisie Neder-Betuwe. Hier vindt u de resultaten van de peiling.

Bent u benieuwd welke speerpunten onze inwoners het belangrijkst vinden voor Neder-Betuwe? In welke waarden voor de dorpen u zich herkent? En welke ontwikkelingen u graag in het buitengebied ziet én welke juist niet? U kunt het allemaal lezen in het rapport:

Meer informatie over Omgevingsvisie

Iedere gemeente in Nederland stelt een omgevingsvisie op voor de fysieke leefomgeving. In de Omgevingsvisie staat hoe inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente denken dat Neder-Betuwe zich kan en zou moeten ontwikkelen de komende jaren.

Omgevingsvisie is onderdeel van Omgevingswet

Op 1 juli 2022 treedt de Omgevingswet in werking. Met deze wet wil Nederland de regels voor ruimtelijke ontwikkeling eenvoudiger maken. De Omgevingswet vervangt alle wetten en regels voor wonen, ruimte, infrastructuur, milieu en water die we op dit moment nog gebruiken. Daarmee wil het Rijk het makkelijker maken voor u als u bijvoorbeeld een schuur wilt bouwen, uw bedrijf uit wilt breiden of een activiteit in de buurt wilt ondernemen. U heeft dan met de nieuwe Omgevingswet te maken met maar één wet, één loket en één procedure. Alle gemeenten, provincies en waterschappen krijgen te maken met deze wet. De Omgevingsvisie is een onderdeel van de uitvoering van deze nieuwe wet.

Contact en vragen

Heeft u vragen over de Omgevingsvisie of over het proces en dan kunt u contact op nemen met mevrouw S. Gabriel via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onduidelijkheden

Begrijpt u de website niet of kunt u iets niet vinden?
Neem dan contact op en wij helpen u verder. 

Gemeente Neder-Betuwe
Burg. Lodderstraat 20
4043 KM Opheusden

KVK nummer 30276311
BTW nummer NL810162593B01
IBAN NL83BNGH0285094955
BIC BNGHNL2G

Postadres
Postbus 20
4043 ZG Opheusden

Openingstijden (op afspraak)
Maandag t/m donderdag
tussen 09.00 en 12.00 uur en 13.00 en 16.00 uur
Donderdagavond tussen 17.00 en 19.30 uur
Vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur

Contact bij storingen
Calamiteiten in de openbare ruimte: 0345-585353 (tijdens kantooruren) of 06-21896420 (buiten kantoortijden, alleen voor meldingen die geen uitstel kunnen hebben tot de volgende werkdag, zoals een ongeval, oliespoor, verstopping of wegverzakking).