Programma Buitengebied

15 NOVEMBER TOT 12 DECEMBER

Programma Buitengebied

De gemeente Neder-Betuwe gaat aan de slag met een plan voor de toekomst van het buitengebied van Neder-Betuwe. In Nederland en ook in Neder-Betuwe is de ruimte beperkt, we moeten keuzes maken bij het inrichten van de beschikbare ruimte. Veel partijen willen van het buitengebied gebruik maken. We zoeken ruimte voor onder andere laanboom- en fruitteelt, woningbouw, bedrijven, duurzaamheid, klimaatverandering. Maar we willen ook een mooi landschap met ruimte voor natuur, sport en recreatie, zodat het buitengebied aantrekkelijk blijft om er te wandelen en te fietsen. Hoe willen we het buitengebied in de toekomst inrichten?

Wat is het buitengebied?

Het buitengebied is het gebied buiten de kernen en de bedrijventerreinen. Op onderstaand kaartje kunt u zien wat het buitengebied is. Groen, blauw en roze behoren tot het buitengebied, maar grijs en paars niet. Maar zoals u kunt zien blijft er dan nog een enorm gebied over.

Programma Buitengebied

Het plan dat de gemeente maakt voor het buitengebied noemen we het ‘Programma Buitengebied’. In het Programma Buitengebied wordt vastgelegd hoe de ruimte wordt verdeeld en waar wat gebouwd mag worden. Waar mag woningbouw komen, waar bedrijven en laanboomteelt, waar moet natuur blijven en waar mogen wind- en zonneparken gebouwd worden? Wat moeten we beschermen? Wat is belangrijk? Best lastige keuzes, want iedereen wil wat.

DENK MEE!

Denk mee over het buitengebied van Neder-Betuwe!

Maakt u gebruik van het buitengebied? Wandelt, fietst of sport u er vaak? Misschien bent u hier juist wel komen wonen voor het mooie buitengebied. Of woont of werkt u in het buitengebied? Waar moet volgens u ruimte voor komen? Voor woningbouw, wonen, werken, natuur, recreatie, wind- en zonneparken, bedrijven of iets anders? En waar dan? 

We horen het graag. 

De enquête loopt van 16 november tot 12 december 2022.


Voor vragen of hulp bij het invullen van de enquête, mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact en vragen

Heeft u vragen over de enquête dan kunt u contact op nemen via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij houden u op de hoogte via deze website en met berichten in de krant Gemeentenieuws. 

Onduidelijkheden

Begrijpt u de website niet of kunt u iets niet vinden?
Neem dan contact op en wij helpen u verder. 

Gemeente Neder-Betuwe
Burg. Lodderstraat 20
4043 KM Opheusden

KVK nummer 30276311
BTW nummer NL810162593B01
IBAN NL83BNGH0285094955
BIC BNGHNL2G

Postadres
Postbus 20
4043 ZG Opheusden

Openingstijden (op afspraak)
Maandag t/m donderdag
tussen 09.00 en 12.00 uur en 13.00 en 16.00 uur
Donderdagavond tussen 17.00 en 19.30 uur
Vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur

Contact bij storingen
Calamiteiten in de openbare ruimte: 0345-585353 (tijdens kantooruren) of 06-21896420 (buiten kantoortijden, alleen voor meldingen die geen uitstel kunnen hebben tot de volgende werkdag, zoals een ongeval, oliespoor, verstopping of wegverzakking).